Engeland-Schotland 2009 dag 15

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Engeland-Schotland 2009

Dag 15, woensdag 29 juli 2009, Lower Largo – Innerleithen

140,08 KM, 15,9 KM/H, 8.46,54

HM: 930 HM (volgens Bikemap)

 

Bikemap route

 

Het eerste stuk gaat over redelijk grote wegen die ik zelf heb uitgezocht, maar ze zijn goed te doen qua verkeer en het schiet mooi op. Bij Kinghorn kan ik de NR-route 1 oppakken, één keer verfiets ik mij en fiets ik een heel veld rond op zoek naar een paadje. Daarna volgt een fietspaadje het spoor, maar is af en toe toch erg steil, zo steil dat ik één keer zelfs eens paar meter moet lopen.

 

Op zich is het leuk fietsen die traffic-free paden, maar echt opschieten doet het niet en veel later dan gepland ga ik daarom de brug over richting Eddinburgh. Het eerste stuk daarna is een hoop draaien, oversteken etc. maar het laatste stuk richting het centrum gaat over een vrij goed fietspad door het groen en komt bijna in het centrum uit.

Zo vanaf de fiets lijkt het een mooie en gezellige stad. En over aantal drukke wegen, waar ik oa door wegopbrekingen nog een paar keer verkeerd fiets kom ik weer bij de traffic-free paden uit. Het begin is weer veel draaien en keren, maar dan volgt er weer een aardig stuk waar ik goed door kan trappen.

 

Bij Musselburgh moet ik nog wel het spoor over via een bruggetje met treden, de treden zijn echter niet veel hoger dan een flinke stoeprand en de fiets past precies op een trede. In ditzelfde plaatsje doe ik direct wat inkopen voor het laatste deel van de dag, waar ik weer naar een hoogte van ruim vierhonderd meter moet.

 

Het begin gaat nog tussen weilanden door en klimt af en toe pittig, het uitzicht richting Eddinburgh is prachtig. Daarna volgt een stuk tussen twee kale en ruige heuvels door, maar gaat het een stuk minder steil omhoog. De afdaling die volgt is heerlijk, met af en toe bijtrappen gaat het in sneltreinvaart richting Innerleithen.

 

Als ik hier aankom begint het te regenen, de eerste keer van de dag en eigenlijk is het de gehele dag prima weer geweest, het zal de hele avond zo nu en dan blijven regenen. De camping is prima, met veel vaste staanplaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ralph's fietsvakanties 2014