Noorwegen 2013 dag 10

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Noorwegen 2013

Dag 10, Lonin – Namsos

114 km, 16,7 km/h, 6.50,00

HM (volgens Garmin GPS): 997 HM; (volgens Bikemap): 1420 HM

 

Bikemap route

 

Na een heerlijke nachtrust fiets ik tegelijk met Bert en Dennis weg, het is zowaar droog geworden. Bert en Dennis zie ik alleen nog op het eerste klimmetje, waarna ik ze pas op de camping weer tegen zal komen.

 

Op het eerste klimmetje, die gelijk vrij pittig is, begint het toch nog weer even te regenen. De omgeving wordt naar de kust toe steeds rotsiger en is prachtig. Wel staat er nog een klimmetje van twee kilometer met een stijgingspercentage van 11% op het programma.

 

In Osen haal ik bij een benzinestaton nog wat te drinken en eten. De weg volgt hierna grotendeels een snelstromend beekje, oftwel vooral heuvel op, wel door weer een prachtig landschap. Na een afdaling, met natuurlijk ook de nodige klimmetjes, komt de route uit op de 17, de weg die ik in grote lijnen ga volgen tot aan Bodo.

 

De weg gaat licht bergaf en met de wind in de rug schiet het lekker op. Bij het fjord aangekomen neem ik een wat langere pauze voor de laatste dertig kilometer, waar nog de nodige hoogtemeters overwonnen moeten worden. Het weer is inmiddels helemaal opgeklaard en ik fiets al lange tijd in mijn t-shirt. Het laatste deel gaat vrij moeizaam.

 

Op de camping aangekomen, na later zou blijken met 200 NOK de duurste van de vakantie, zijn ook Bert en Dennis weer van de partij, ook zij vonden het vandaag prachtig maar zwaar. Ook staat er een Belgische fietser, Thomas, die in zijn eentje vanuit België naar de Noordkaap fietst.

 

S'avonds is er nog wel een BBQ waar we even zitten, met vooral zalm. Wel begint het even te regenen, waarna we met zijn vieren voor de receptie nog een paar alcoholvrije biertjes drinken (het is zondag en dan mag er in Noorwegen geen drank verkocht worden).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar dag 9

Ralph's fietsvakanties 2014