Engeland-Schotland 2009 dag 9

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Engeland-Schotland 2009

Dag 9, donderdag 23 juli 2009, Arran – Oban

107,57 KM, 16,8 KM/H, 6.24,46

HM: 980 HM (volgens Bikemap)

 

Bikemap route

 

Ik sta vroeg om de ferry in ieder geval niet te missen. Dit was echter niet nodig geweest, de ferry is net iets groter dan het pond van Maassluis naar Roozendaal en als ik een minuut voor vertrek aan was gekomen was dat vroeg genoeg geweest.

 

Op weg naar de ferry kom ik in het dorp meer schapen dan mensen tegen en bij de ferry is alleen iemand bezig met wat voorbereidingen. Op de ferry ga ik eerst op het 'deck' zitten en een broodje eten, maar al snel begint het weer te regenen, ook bij het inpakken regende het wat, waarbij de midges ook weer vertegenwoordigd waren.

 

Na de ferry volg ik eerst de kleine B8001, die direct flink klimt. De weg gaat door een vrij kaal en ruig landschap en komt uit op de A83. Volgens Kuijpers, van de E2E-route die ik gedeeltelijk volg, maar ik vind het nogal meevallen en de enige alternatieven zijn behoorlijk om. De weg golft eerst wat langs een meer tot aan Tarbert, een aardig havenplaatsje. Daar doe ik wat boodschappen en eet ik wat bij het haventje.

 

Na een paar pittige klimmetjes blijft de A83 redelijk vlak langs het Loch Fynne. Na Logchiphaed volgt de route de A816 die er landinwaarts gaat. Er zijn slechts een paar pittige klimmetjes, maar het merendeel blijft redelijk vlak/golvend. Af en toe miezert het wat, maar ook de zon laat zich af en toe voorzichtig zien.

 

Wel begin ik mij steeds meer te ergeren aan het verkeer, heel veel is het niet, maar wat er is rijdt voor mijn gevoel vrij hard en gaat af en toe vrij vlak langs mij heen. Net na Kilmartin neem ik nabij Castle Cannasarie een korte pauze, het kasteel zelf is mij echter te ver lopen en het blijft bij een paar foto's vanaf de weg.

 

Hierna volgen er een paar stevige klimmen, waarbij ik er op eentje ingehaald wordt door twee dames waarvan er eentje opmerkt “quite a heavy load you have there”. Zie je wel ik ben niet de enige die dat vindt. Ook zijn er wat vlakkere stukken en natuurlijk ook wat afdalingen door een redelijk afwisselend gebied. Af en toe kaal en ruig, dan weer met wat bomen en een beekje, of een loch.

 

Ondertussen wordt het weer steeds beter en laat de zon zich steeds vaker zien. Oban zelf is een vrij druk plaatsje, waar ik snel doorheen ga om op zoek te gaan naar de camping. Die is zo'n drie mijl verderop, nou ja zeg maar terug langs de kust, gesitueerd op een prachtige locatie. Heuvelopwaarts aan zee, met aan de overkant zicht op een prachtig eiland, dat erg mooi groen kleurt in de zon.

 

Ook de camping is zeker niet slecht (7 Pond, douchen gratis), redelijk groot met een kleine shop, waar ik mijn eerste biertjes koop sinds ik een week geleden op de boot naar Hull zat. En terwijl ik dit schrijf begint het te regenen. Morgen waarschijnlijk een relatief korte dag en dan een zware dag naar Inverness.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ralph's fietsvakanties 2014