Noorwegen 2013 dag 19

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Noorwegen 2013

Dag 19, Laukvik - Sortland

83,5 km (incl. 5 km. naar de supermarkt), 19,4 km/h, 4.18,02

HM (volgens Garmin GPS): 393 HM; (volgens Bikemap): 260 HM

 

Bikemap route

 

 

We beginnen de dag met redelijk weer, bewolkt maar droog, maar met een straffe wind. 's Ochtends kijkt Dennis nog even hoe laat de ferry ruim dertig kilometer verder gaat, of om 10.30 uur of om 11.50 uur. Bert en Dennis gaan voor die van 10.30 uur, ik voor die van 11.50 uur. Thomas wil eerst ook die van 10.30 uur halen maar gaat uiteindelijk met mij mee voor die van 11.50 uur. Het is de laatste dag dat ik dezelfde route als de heren volg, na vandaag gaan zij verder richting de Noordkaap terwijl ik richting Zweden ga. Zoals Dennis eerder al zei, ik heb niet zo'n goede baas ;).

 

Het eerste deel gaat over de prachtige en vlakke Lofoten, dat wil zeggen, de weg is wel redelijk vlak, de bergen eromheen zijn wel hoog. Het eerste deel gaat makkelijk met de wind in de rug. Alleen bij een fjord schiet het niet op, ze zijn bezig met de weg, waardoor het een gravel/zandweg is geworden en regelmatig langsstuivende vrachtwagens, waardoor het af en toe noodzakelijk is stil te gaan staan en de ogen te bedekken/de andere kant op te kijken.

 

Maar goed dat wij niet voor de ferry van 10.30 uur zijn gegaan, op deze manier hadden wij die nooit gehaald en zelfs Bert en Dennis hebben die naar later blijkt maar net gehaald. Wij halen de ferry van 11.50 uur makkelijk en bij de ferry merk ik dat mijn crankstel weer loszit (eerder was dat al het geval bij de Polar Camp), maar weer vastzetten dus. Van de andere kant af komt er een meisje/vrouwtje dat in haar eentje van de Noordkaap terug fietst van de boot af.

 

Na de ferry gaat het weer met de wind in de rug en de lucht wordt steeds dreigender. Na een tweetal bruggen begint het zowaar weer eens te regenen en direct de regenjas maar weer aan, geen overbodige luxe blijkt achteraf, want het blijft de hele dag regenen. De weg naar Sortland is drukker dan verwacht en wederom krijgen we te maken met wegwerkzaamheden. Als we op de camping aankomen zijn Bert en Dennis er nog maar net, zij hebbende langere route via het westen genomen.

 

Thomas en ik zetten de tent in de regen op om daarna in het plaatsje wat boodschappen te gaan doen. Gelukkig valt het hem op dat ik ineens geen fietshelm meer op heb als we terug willen fietsen, deze heb ik in het winkelwagentje laten liggen. We koken en eten in het ongezellige keukentje en gaan daarna in de nette voorzaal zitten bij de receptie en drinken hier nog wat. De camping is redelijk, 150 NOK + 10 NOK voor de douche.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar dag 18

Ralph's fietsvakanties 2014