Noorwegen 2013 dag 17

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Noorwegen 2013

Dag 17, Moskenes – Brustranda

79,13 km, 17,1 km/h, 4.36,52

HM (volgens Garmin GPS): 642 HM; (volgens Bikemap): 1070 HM

 

Bikemap route

 

De eerste dag over de geweldige Lofoten. We fietsen tegelijk weg van de camping, maar al snel zijn het weer de vertrouwde groepjes. De toeristen die volgend jaar naar de Lofoten gaan hebben veel geluk, zij hebben gedeeltes met een prachtige nieuwe weg, wij hebben echter pech, want daarmee zijn ze nu bezig, dat betekent voor ons stukken met zand en heel veel grind.

 

De omgeving is prachtig en na 20 kilometer staan Bert en Dennis langs de kant van de weg, ook wij stoppen even. Al snel nadat we weer vertrokken zijn stop ik weer om van een foto van gedroogde stokvissen te maken en verdwijnen Bert, Dennis en Thomas uit beeld.

 

Als ik honger krijg ga ik direct een pauze houden aan een mooi fjord. Als ik verder fiets kom ik Dennis, Bert en Thomas weer tegen, zij zitten in een bushokje wat te eten, dan had ik toch een iets mooier plekje uitgezocht. Vanaf dan fiets ik weer met Thomas, het is overigens weer een stuk drukker op de weg dan we gewend zijn. En we moeten door een tunnel onder de zee door die niet heel prettig is, eerst redelijk stijl naar beneden en dan weer redelijk stijl omhoog.

In Leknes doen Thomas en ik nog wat boodschappen bij een tankstation, even later komen ook Bert en Dennis daar aan, zij zijn het plaatsje ingeweest voor inkopen en hoewel het zondag is, waren de wnkels wel open. Als we op de camping aankomen, met een prachtige ligging, een hele ruime goede keuken en dat voor 100 NOK en 10 NOK voor de douche, zijn Dennis en Bert er nog niet, zij hebben een andere route genomen (volgens hun natuurlijk de echte route).

 

Aangezien we op tijd zijn doe ik nog een wasje. Onderweg zijn we nog twee vakantiefietsers tegen gekomen, volgens Dennis konden ze zo uit een reclame voor Vaude fietstassen komen, alles perfect voor elkaar met prachtige nieuwe groene en blauwe fietstassen, nieuwe fietsen en fietskleding. Toen wij ze inhaalden hielden ze pauze en bij Bert en Dennis kwamen ze nauwelijks vooruit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar dag 16

Ralph's fietsvakanties 2014