Noorwegen 2013 dag 7

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Noorwegen 2013

Dag 7, Oppdal – Svorksjoen

95,2 km, 17,6 km/h, 5.23,52

HM (volgens Garmin GPS): 539 HM; (volgens Bikemap): 910 HM

 

Bikemap route

 

De dag begint, zoals voorspeld was, met regen. Aangezien het toch niet zo'n lange dag wordt sta ik pas laat op. Terwijl het nog regent begin ik rustig in te pakken en tegen de tijd dat ik alles ingepakt heb is het opgehouden met regenen. Maar omdat het de hele nacht behoorlijk is blijven regenen besluit ik toch maar de E6 te nemen.

 

En wederom is die goed te fietsen. Na een twintigtal kilometer kan ik de 700 nemen, die gelijk flink stijgt. De route blijft onveranderd door bossen en af en toe een plaatsje of wat landbouw voeren. De heuvels worden echter wel wat minder hoog.

 

Bij de afslag naar de camping die ik eerst op het oog had besluit ik toch maar door te fietsen naar de volgende camping, zo'n twintig kilometer verder. In het laatste dorpje doe ik nog wat inkopen bij de Coop Prix. Als de weg eerst nog een stuk naar beneden gaat krijg ik het toch flink koud, hoewel ik eerder al de beenstukken had aangedaan. Als de weg even verder weer omhoog gaat krijg ik het vanzelf weer warm. En ondanks dat het aan de einde van de dag is, gaat deze klim nog redelijk goed.

 

Hierna volgt een prachtig bos, met meren en beekjes. En ook de camping ligt prachtig aan een meer, ik sta met mijn tent bijna aan het water, met uitzicht over het meer met 'vliegende' vissen en de bossen.

 

Toen ik aankwam dacht ik al een paar fietsen en een tentje te zien staan en inderdaad zijn er vier Nederlandse jongens uit Nijmegen. Zij zijn dezelfde dag geland als ik en hebben wel Kettler precies gevolgd, wel hebben ze een stuk de trein gepakt om de E6 te vermijden.

 

Een van de jongens had net als de Pool ook de dropout kapot en ook hij had geen reserve bij zich. Ook bij hem heeft een fietsenmaker lang gesleuteld om het provosorisch te maken. Bij hem heeft het tot dusver wel gehouden, alleen niet alle versnellingen doen het goed, waardoor hij af en toe letterlijk voortgetrokken wordt door zijn vrienden. Ook zijn zij op weg naar Trondheim, waar een fietsenmaker het onderdeel heeft besteld.

 

Morgen hopelijk een beetje op tijd vertrekken en mooi weer, zodat ik op camping Flakk een wasje kan doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar dag 6

Ralph's fietsvakanties 2014