Ijsland 2014 dag 8

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Ijsland 2014

Dag 8, vrijdag

102,5 KM, 17,8 KM/H (45,8 KM/H Max)

HM (volgens Bikemap): 610 HM

 

Bikemap route

 

Het heeft volgens mij de hele nacht geregend en ook bij het opstaan regent het nog steeds, hoewel de regen op het tentdoek harder lijkt dan het daadwerkelijk is. Ik pak mijn spullen in en ga weer via het smalle paadje op weg. Het eerste deel is redelijk goed te fietsen, hoewel er natuurlijk wel een aantal klimmetjes inzitten.

 

Mede door het gesprek met de Belg die ik gisteren sprak besluit ik linksaf de F224 te nemen, volgens hem is die goed te fietsen. Wel heb ik voor het eerst last van ongedierte, als het wat langzamer gaat hangt er een zwerm met vliegen om mij heen.

 

Bij de eerste crossing staat er toevallig ook een bus met toeristen stil, ik ben nog nooit zo vaak op de foto gezet. Gelukkig kan ik deze fietsend doorkomen. De weg is dan nog veelal goed. Even later volgt de voorlaatste crossing, het is inmiddels opgehouden met zacht regenen en begonnen met hard regenen. De omgeving blijft onverminderd prachtig.

 

Hierna begint een deel met redelijk veel wasbord, erg lastig fietsen. Teveel naar de zijkant en je glijdt weg, over het wasbord heen rammel je helemaal door elkaar. De omgeving is inmiddels weer heel anders, met rotsen en blijft onverminderd prachtig. Onderweg spreek ik nog een aantal fietsers.

 

Als ik bij de 26 uitkom ga ik linksaf richting de ringweg. De 26 is gelijk een stuk beter en met de wind in de rug schiet het mooi op, op een gegeven moment gaat het met zo'n 30 km/h richting het zuiden. Al snel wordt de weg ook weer een asfaltweg en wordt de omgeving weer wat minder spectaculair, met weer weilanden, langzamerhand zijn er ook weer boerderijen en huizen.

 

Het laatste stuk gaat het af en toe ook weer wat omhoog en wordt het toch ook weer wat zwaarder. Het is inmiddels alweer een tijdje droog en eventjes lijkt het zelfs wat op te klaren. Maar als ik bij de ringweg aankom begint het weer te regenen, de laatste zeven kilometer is nog redelijk zwaar richting Hella, de plaats waar ik eerder ook al stond.

Als ik mijn tent op heb gezet wordt het zowaar droog en begint de zon te schijnen en uit de wind en in de zon, voelt het zowaar warm aan. Ik doen nog snel wat boodschappen en ga snel richting de camping, voordat alle plekken in de keuken bezet zijn.

 

Weetjes:

Hoewel ik diverse mensen tegen kwam die zeiden dat er veel Nederlanders in Ijsland rondreizen ben ik er nog geen tegen gekomen. Tot nu in de keuken, het lijkt wel een Nederlandse invasie.

Ijsland een goede markt is voor vouwwagens.

Gesproken Ijslands niet te volgen is, maar op schrift is er nog wel het één en ander te begrijpen.

's Avonds kijk ik nog naar de route die ik zal gaan doen, ik besluit richting het westen te gaan, dan via Geysir en de Kjolur-route (de F35) en als ik in het noorden ben te kijken of ik nog tijd heb een stuk van de Westfjords te pakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar dag 7

Ralph's fietsvakanties 2014