Portugal 2010 dag 11

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Portugal 2010

Dag 11, vrijdag 1 oktober, Evora – Beja

80,63 KM, 17,5 KM/h, 4.36,08

HM: 442 HM (fietsteller); 430 HM (Bikemap)

 

Bikemap route

 

's Ochtends als ik vertrek zie ik een heel leger schoonmaaksters de camping oplopen. Toch vreemd, want ik verder geen gasten gezien op een auto die voorbij kwam rijden na. Bij alle vaste staanplaatsen en zelfs bij een aantal tenten die bij mij in de buurt stonden was geen beweging te zien.

 

Nadat ik het plaatsje door ben gefietst vind ik al snel de weg die ik moet hebben, een klein weggetje richting Casa Branca, waar ik de route van Otemans weer zal oppikken.

 

De omgeving is als vanouds, vrij droog, glooiend en hier een daar een kurkeik of wat andere bomen, zo langzamerhand ken ik dit landschap nou wel een beetje.

 

Na Casa Branca, dat groter is dan ik had verwacht en waar ik zowaar vriendelijk begroet wordt een aantal wegwerkers, wordt de omgeving wat vlakker en hou ik even pauze. Ook de rest van de route gaat over vrij rustige wegen, wel wordt het weer wat glooiender en is er wat wijnbouw.

 

Als ik bij Evora aankom is het een drukte van belang op de weg. Met name de route die ik volg is erg druk, maar tot mijn verbazing is er een fietspad. Die overigens verre van ideaal is (zoals het een fietspad in het buitenland betaamd ;)), hobbelig en geen voorrang bij de uitritten en zijwegen. Maar aangezien ik toch erg vroeg ben besluit ik die toch maar te gebruiken.

 

Al om twee uur ben ik bij de camping. Een erg korte rit dus, maar niet verkeerd gezien de flinke verkoudheid. Ik neem nog een duik in het zwembad, op de verder redelijke camping en doe uitgebreid boodschappen bij een grote supermarkt.

 

Gedurende de dag stroomt de camping nog aardig vol, waaronder redelijk veel Nederlanders. Ook zijn er twee fietsers gearriveerd, ik ben dus niet de enige gek in Portugal. 's Avonds ga ik nog even in de recreatieruimte zitten, waar ik onder andere een Nederlands echtpaar spreek dat zes weken onderweg is met hun camper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar dag 10

Ralph's fietsvakanties 2014