Engeland-Schotland 2009 dag 4

 

Ralph's Fietsvakanties

 

Engeland-Schotland 2009

Dag 4, zaterdag 18 juli 2009, Treshfield – Staveley

110,08 KM, 15,0 km/h

HM: 1100 HM (volgens Bikemap)

 

Bikemap route

 

Waar het gisteren het mooiste fietsweer van de wereld was, was het vandaag erbarmelijk. De route is mooi zie ik bij vlagen, maar sinds gisteren heeft het onophoudelijk geregend. Eén keer staat er zoveel water op de weg dat ik even twijfel of ik er doorheen moet fietsen. Als een busje erdoorheen gaat besluit ik het toch ook maar te doen, met als gevolg hele natte schoenen en voortassen.Als ik 's ochtends wakker word is het zowaar droog en als ik om 8.45 uur vertrek schijnt zelfs de zon even. De route gaat eerst grotendeels langs een riviertje en stijgt tamelijk langzaam. Vlak voor Hawes gaat de weg echter steil omhoog. In de afdaling richting Hawes, die ongeveer net zo steil is als de klim die ik net gehad heb, zie ik twee wielrenners die omhoog moeten lopen. De route is prachtig door de Yorkshire Dales.

 

In Hawes besluit ik mijn remmen wat strakker te zetten en net als ik mijn gereedschap uit de tassen heb gehaald begint het te gieten. Na Hawes komt er eerst een stuk dat op en neer gaat, nadat ik rechtsaf geslagen ben volgt er eerst nog een pittige klim, waarna een prachtig weggetje volgt langs een beekje met her en der wat bomen en kale heuvels/bergen eromheen

 

 

Na Sedbergh volg eerst een stukje een vrij grote weg en daarna heb ik een boerenweggetje uitgezocht op de kaart, even twijfel ik als ik deze zie, want hij gaat steil omhoog. Ik fiets eerst zelfs nog een stukje door, maar besluit dat dat toch het weggetje moet zijn. Als het weggetje zo'n twee kilometer flink doorklimt begin ik even bang te worden dat dit niet het goede weggetje is. Daarna moet ik ook nog een aantal keer een keuze maken omdat er splitsingen zijn die niet op de kaart staan.

 

Als ik bij de M6 aankom is er wederom een T-splitsing, terwijl het op de kaart toch lijkt alsof ik rechtdoor kan. Ik gok dat ik rechtsaf moet en gelukkig is dat de juiste keuze. Tot mijn afgrijzen zie ik echter dat de brug over de M6 is afgesloten wegens werkzaamheden, gelukkig kan ik er met de fiets echter gewoon overheen..

 

Hierna blijft de gekozen route over erg smalle weggetjes gaan, met zo nu en dan een pittig klimmetje en wonderwel gok ik de route redelijk goed (er staat lang niet bij elke splitsing een bordje) en fiets ik alleen op het eind nog een stuk om. Het is eigenlijk alweer een hele tijd droog, vlak na Hawes is het ook alweer droog geworden en kwam de zon er zelfs af en toe door, maar als ik na Staveley richting de camping fiets begint het weer te gieten. Gelukkig weet ik de camping snel te vinden en aangezien het er niet naar uitziet dat het snel droog gaat worden zet ik in de stromende regen de tent op.

 

Als die staat wordt het natuurlijk ineens toch weer droog, de kleding die ik nog ophang droogt die avond echter niet echt meer. De camping is zeker niet onaardig en kost 6 pond (incl. douche).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ralph's fietsvakanties 2014